Min segelvecka med Loving Sailing i Kroatien

Lördagen den 23 juli anländer jag till Split och blir välkomnad i marinan av Sofie Johanson, grundare av Loving Sailing. Hela gänget som ska segla – 48 pers inkl kaptenerna och navys. Vi samlas på restaurangen där vi får information om dagen och veckan. Sedan badar vi vid poolen och i havet, medan vi väntar på att båtarna ska bli klara. Vilken start! Vi börjar så smått lära känna varandra innan vi äntrar våra fina båtar. En härlig kort segling till ön Solta ger oss en försmak om vad som komma skall ….

Söndag 24 juli

Morgondopp i naturviken vid ön Solta. Det är säkert 25 grader i vattnet! Helt otroligt! Alla hjälps åt med frukosten och vi känner att det är ett härligt gäng som håller på att lära känna varandra. Båtarna ligger sida vid sida. Det är lätt att prata med dem på båten bredvid.

Vi kastar loss och efter 4 timmar kommer vi till Stari Grad, den äldsta staden på ön Hvar med 2.700 invånare. Så mysig och genuin. Vi åker taxi upp till en restaurang på toppen av ön. Restaurangen är inte så välkänd så vi får ett toppbord med 360 graders utsikt och toppenservice. Wow alltså, Bästa dagen!

Måndag 25 juli

Vi tar en slow motion morgon. Någon sover länge, någon går i land och joggar och något äter länge och gott och tar sig tid att prata med sina nyfunna vänner.

Efter avslutad segling befinner vi oss i hamnen Palmizana, en ö som är granne med Hvar – Kroatiens svar på S:t Tropez. Här klär alla upp sig och vi gör oss redo för Hulla hulla beach club. Vi tar taxibåtar över till Hvar, och vilken fest! På klipporna i solnedgången dansar vi med en mängd människor till saxofonens musik. Festen fortsätter långt in på natten.

Tisdag 26 juli

Det blev underbar segling till Komiza på ön Vis. Vi var glada att biminin (solskyddet) fanns på plats över sittbrunnen. Inte ett moln på himlen. Kaptenen revade seglen, mitt ute till havs (36 m djup), tar fram en tamp och frågade: ”Vem vill göra rope swing?” De flesta vågade och som adrenalinet rusade, och så coola bilder och videos vi fick! Dagens mål för ankring var på ön Vis. Nya, härliga restauranger med kulinariska måltider. Inte ens en tröja behövs under kvällstid.


Onsdag 27 juli

Efter ännu en härlig segeldag med bad efter båten, så kommer vi till Hvar. Så genuin och underbar stad! Vi svidar om från badkläderna och går på upptäcktsfärd. Genom smala små gränder tar vi oss upp till spanish fort. Vilken jäkla utsikt alltså! Efter en mängd bilder går vi ner och hittar en pittoresk restaurang i liten trång gränd. Värmen i natten gör att allt känns magiskt….

Torsdag 28 juli

Efter en slow start på morgonen så blir det en dagssegling till ön Solta. Vi sover, äter frukt, dricker kaffe, juice och pratar. Total harmoni medan båten sakta tar sig fram på ett lugnt hav. Efter lunchen så tilltar vinden och det är härligt att vara med och trimma segel, stå vid rodret och uppleva att den här stora segelyachten på 50 fot kan göra 9 knop och vi flyger fram! Vilken känsla, och om inte detta va nog fick vi äntligen se DELFINER!!!

Vi kommer till en naturhamn där en enda liten taverna finns. Öppen för oss och några till. Underbar mat. Vi vaggas till sömn….

Fredag 29 juli

Vi inser att vi inte kan leva så här för alltid. Vi har precis vant och anpassat oss till de lugna dagarna med heta, dansfyllda nätter. Vi ligger på svaj i en naturvik så att vi får njuta av det underbara vattnet i några timmar. Vi seglar sedan till Trogir – vår hemmahamn.

En härlig middag tillsammans i staden med hela gänget och vi tar mängder med bilder och byter telefonnummer. I morgon skiljs vi åt ………..

Lördag 30 juli

Taxibilarna kommer, som beställts av våra kaptener. Skönt att transfern bara tar 15 minuter! I incheckningsdisken känns det som om jag aldrig mer kommer att frysa. Hur kan det bara bli svalt efter detta? Vi har vant oss vid den underbara värmen och sikadornas ljud.

Tack till kapten och hostess på Loving Sailing för bästa segling, guidning och service! Vi kommer tillbaka för nya äventyr!